Szakértő válaszol

 

Dr. Smolcz Katalin

 

smolczkati1.jpgBőrgyógyász


1999-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, majd a Központi Honvédkórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam szakvizsgámig, melyet 2005-ben kiváló eredménnyel szereztem meg. Ezt követően a BM Központi Kórház bőrgyógyászatán rendeltem – a kórház megszűnéséig. Jelenleg főállásban a volt MÁV Kórház rendelőintézetében dolgozom és jelenleg is szoros kapcsolatot ápolok a Honvéd Egészségügyi Központ bőrgyógyászati fekvőbeteg osztályával.


Érdeklődési területeim szinte a teljes bõrgyógyászatot felölelik, így - többek között - foglalkozom festéksejtes anyajegyek dermatoscopos vizsgálatával, gondozásával, bőrdaganatok szűrésével, rosacea, acne, pikkelysömör, allergiás és fertőzéses eredetű (bakteriális, vírusos, gombás) bőr- és körömbetegségek, különböző eredetű lábszárfekélyek kezelésével is valamint különböző jóindulatú, esztétikai problémát okozó bőrelváltozások eltávolításával – akár intim területeken is.


Tudományos kongresszusok rendszeres előadója és résztvevője vagyok, ezenkívül tagja vagyok a Magyar Dermatológiai-, a Magyar Angiológiai- és Érsebészeti-, a Szexuális úton terjedő betegségek társaságának valamint a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének.

Mokeropt logó