Szakértő válaszol

 

Dr. Smolcz Katalin

Dr. Smolcz Katalint

Bőrgyógyász szakorvos.

 

1999-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, majd a Központi Honvédkórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam szakvizsgámig, melyet 2005-ben kiváló eredménnyel szereztem meg. Ezt követően a BM Központi Kórház bőrgyógyászatán rendeltem – a kórház megszűnéséig.
Jelenleg főállásban a volt MÁV Kórház rendelőintézetében dolgozom, és jelenleg is szoros kapcsolatot ápolok a Honvéd Egészségügyi Központ bőrgyógyászati fekvőbeteg osztályával.

 

Érdeklődési területem szinte a teljes bőrgyógyászatot felöleli, így – többek között – foglalkozom festéksejtes anyajegyek dermatoscopos vizsgálatával, gondozásával, bőrdaganatok szűrésével; rosacea, acne, pikkelysömör, allergiás és fertőzéses eredetű (bakteriális, vírusos, gombás) bőr- és körömbetegségek, különböző eredetű lábszárfekélyek kezelésével is, valamint különböző jóindulatú, esztétikai problémát okozó bőrelváltozások eltávolításával – akár intim területeken is.

 

Tudományos kongresszusok rendszeres előadója és résztvevője vagyok, ezenkívül tagja vagyok a Magyar Dermatológiai, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti, a Szexuális úton terjedő betegségek Társaságának valamint a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének.

Mokeropt logó