Szakértő válaszol

 

GYIK

Mi a szűrés menete?

A választott csomag típusától függ, hogy pontosan mi lesz a szűrés menete, amelyeket egyedi igények alapján is el tudunk készíteni. Szakorvosaink segítségével az elsődleges törekvésünk az, hogy szakszerű vizsgálatokkal feltárjuk az eddig nem ismert betegségeket, hiszen az időben felismert elváltozások általában könnyűszerrel gyógyíthatóak. Laborvizsgálat (vér és vizeletvizsgálat), belgyógyászat, nyugalmi és terheléses EKG minden csomagban megtalálható, és kiegészíthetőek további vizsgálatokkal, mint például hasi, kismedencei és nyaki ultrahanggal, széklet vér és tumormarkerek ellenőrzésével, pajzsmirigy elváltozásának meghatározásával, cytológiával, illetve különféle szakorvosok által elvégzett kivizsgálásokkal. A belgyógyászati fizikális vizsgálatok alkalmával alapos családi kórelőzmény felvétel is történik, amelyet antropometriai mérések (testsúly, testmagasság, BMI) követnek, majd ezután szemészeti szakvizsgálat következik. Néhány csomagban gasztroenterológiai szakvizsgálat is szerepel. Mindezt igyekszünk néhány óra alatt, sorban állás nélkül elvégezni pácienseink számára.

Mikor kapom kézhez az eredményt?

A szűrések eredményéről részletes írásbeli tájékoztatót adunk, várhatóan a vizsgálatoktól számítva egy héten belül, amelyben a lényeges információkat, adatokat, értékeket, feltüntetjük. Minden esetben felhívjuk a betegek figyelmét, ha valami rendellenességet, vagy eltérést tapasztalunk, és ellátjuk őket a szükséges tanácsokkal, javaslatokkal a kezelésekkel, további teendőkkel és a várható vizsgálatokkal kapcsolatban.

Milyen gyakran érdemes a szűrővizsgálatokat elvégeztetni?

A betegségek megelőzésének céljából javasolt rendszeresen, minden évben igénybe venni a menedzserszűrés lehetőségét, mivel a megbetegedések nem a tünetek megjelenésével kezdődnek, hanem annál jóval korábban. Az ismételt szűrésekkel évről-évre, folyamatosan figyelni tudjuk a betegekben történő változásokat. Minden folyamatot rögzítünk, így láthatjuk a szervezetben bekövetkezett esetleges javulásokat, illetve hanyatlásokat, valamint azt, hogy az adott kezelési módok használnak-e. Tehát azoknak a vizsgálatoknak az eredményei mindenképp összevethetőek és nyomon követhetőek, amelyek azonos protokoll szerint történnek.

Mokeropt logó