Szakértő válaszol

 

Egészségmegőrző szűrővizsgálati csomagok

Nagyon fontos, hogy egészségünk megőrzése érdekében rendszeresen részt vegyünk különböző szűrővizsgálatokon. Panaszmentesen ugyan nem érezzük ennek fontosságát, mégis tudnunk kell, hogy számtalan betegség megelőzhető és kezelhető, ha időben felismerésre kerül. A szűrőcsomagok célzottan összeállítottak, személyre szabottak, annak édekében, hogy időben észrevehető legyen a probléma. A szűrés segítségével már az első tünetek jelentkezése előtt közbe tudunk lépni és lehetőségünk van megállítani vagy visszafordítani a folyamatot, elkezdeni a szükséges kezelést.

Felmérések kimutatták, hogy Magyarországon a halálesetek 54%-át szív- és érrendszeri betegségek okozzák, 27%-áért pedig a daganatok felelősek…

Ezek a fajta megbetegedések többnyire sokáig lappangnak, tünetmentesen roncsolják a szervezetünket. A tünetek jelentkezése után már kevésbé van mód a teljes gyógyulást hozó sikeres kezelésre. A terápia elhúzódóbb, nagyobb megterheléssel jár és hosszabb ideig is tart.Ezért is lényeges, hogy időben felfedezésre kerüljenek a problémák.

A különböző daganatok, valamint a szív- és érrendszeri gondok kialakulásáért felelős rizikófaktorok feltárása elengedhetetlen ahhoz, hogy időben tudjunk lépni a megelőzés, illetve a gyógyulás érdekében. Ennek első lépése, hogy a befolyásolható és a nem, vagy nehezen befolyásolható rizikófaktorokat felmérjük, majd a megszüntethető kockázati tényezőket kiiktassuk.

Nem, vagy nehezen befolyásolható rizikófaktorok közé soroljuk azokat a negatív behatásokat is, amikkel szemben szervezetünk még példás magaviselet ellenére is ki van téve. Ilyen lehet például a levegő rossz minősége vagy a túl magas szállópor koncentráció. Hatással vagyunk azonban a mozgásszegény életmódunkra, a káros szenvedélyekre, vagy a kevésbé tudatos étkezésre, amelyekkel önszántunkból ártunk saját magunknak.

A szűrővizsgálatok időpontját előre leegyeztetjük, ennek köszönhetően elkerülhető a sorban állás és az órákig tartó várakozás. Nálunk kellemes, exkluzív környezetben fog eltelni az a pár óra, amit a vizsgálatok igénybe vesznek. Szakorvosaink évtizedes tapasztalatokon alapuló szigorú protokoll szerint mérik fel pácienseink állapotát és a fennálló rizikófaktorokat.

Milyen vizsgálatok tartoznak a szűrésbe?

Az „S” méretű csomag esetében elvégzésre kerülnek: laborvizsgálatok, vér- és vizeletvizsgálat, nyugalmi és terheléses EKG, hasi és kismedencei ultrahangos vizsgálatok, belgyógyászati felmérések, különféle általános mérések, mint például a testsúly, magasság, BMI ellenőrzés, vagy szemészeti kivizsgálás. Mindezek előtt alapos családi kórelőzményt is felveszünk.

Az „M” méretű csomag kiegészül még szív, illetve további ultrahangos vizsgálatokkal, urológia és nőgyógyászati ellenőrzésekkel, testösszetétel analízissel, valamint részletesebb laborvizsgálatokkal.

Az „L" csomagba beletartozik a fentieken túl pajzsmirigyhormon, fül- orr- gégészeti vizsgálat, valamint a boka-kar index vizsgálat, továbbá uraknál PSA, hölgyeknél nőgyógyászati cytológiai felmérés is.

Az „XL” csomagban a mentális állapotfelmérést is végzünk stressz kérdőívünk által. Ha erre kerül a választása, úgy különböző tumormarkerek szintjét is mérjük. Ennél a változatnál a lehető legátfogóbb laborvizsgálatokat végezzük el, külön a hölgyekre és urakra szabottan, amelyekkel már bizonyos daganatos megbetegedések előfordulásának valószínűsége is feltárható, valamint, hogy miként alakul állapotuk, például egy műtét vagy gyógyszeres kezelés után.

A vizsgálatokat nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosaink végzik. Az eredményről tíz munkanap elteltével várható egy írásban közölt, teljes körű tájékoztatás, amelyben részletes diagnózist állítunk ki a további javaslatokkal, megelőző lépésekkel együtt.

Mokeropt logó